2.10.08

Jazz Bunker, 01. 10. 2008.

bobby previte & the new bump - set the alarm for monday (set the alarm for monday, 2008)
elephant 9 - i cover the mountain top (dodovoodoo, 2008)
dave rempis, jeb bishop, nate mcbride, tim daisy - jet lag (the engines, 2007)
imi kollektief - frevo sonoris causa (snug as a gun, 2006)
bill frisell - struggle (history, mistery, 2008)
bobby previte & the new bump - there was something in my drink (set the alarm for monday, 2008)
angles - every woman is a tree (every woman is a tree, 2008)
strange party orchestra - travellers' tale (travellers' tale, 2003)
todd sickafoose - paper trombones (tiny resistors, 2008)

6 comments:

Anonymous said...

Voleo bih da procitam tvoju recenziju najnovijeg albuma E.S.T. - Leucocyte i BOHREN UND DER CLUB OF GORE - Dolores (dodushe ovaj se josh nije zvanicno pojavio).

Nikola Marković said...

nisam ljubitelj E.S.T-a, pa tako ni ovom albumu nisam posvetio preveliku paznju...a ovaj drugi bend mi nije poznat, provericu o cemu se radi.

Anonymous said...

OK., iako mi je to malo cudno.
Sto se tice BOHREN UND DER CLUB OF GORE u pitanju je bend koji karakterise mracni-drone-ambient jazz zvuk, makar na novijim albumima. Nije bas za ljubitelje klasicnog jazz-a. Skoro sam ih otkrio i preporucio bih ti dva albuma i to SUNSET MISSION i BLACK EARTH. Ne garantujem da ce da ti se svide, ali meni trenutno odgovara takav monotoni minimalisticki ambient jazz za kasne nocne sate.

Nikola Marković said...

skinuo sam album "black earth"...za moj ukus - previse ambijenta, a nedovoljno akcije. tek na "destroying angels" mi je srce malko zaigralo uz zvuke saksofona :)

a sto se tice E.S.T, i ja nalazim da je cudno sto mi se ne svidjaju :) teoretski gledano, dovoljno su u skladu sa mojim senzibilitetom, moderni i eklekticni, a postoji i bezmalo opste slaganje ljubitelja savremenog jazza o njihovom kvalitetu. cak sam ulozio i znatan trud da mi se dopadnu, pomislio sam da im nisam pruzao dovoljno paznje, ali nista nije vredelo. ne znam o cemu se tacno radi. mozda ima veze sa nacinom na koji su pop momenti protkani kroz njihovu muziku. nekako suvise pedantno i pravoverno.

Anonymous said...

Hvala na odgovoru.
Ja cu biti slobodan da te svremena na vreme davim ponekim pitanjem ili komentarom na odredjeno izdanje ili nastup najvishe iz domena savremenog jazz-a.

Nikola Marković said...

samo napred!